De bästa festivalerna sommaren 2019

En fluga gör ingen sommar men en sommar utan festivaler är ju bara ett måste. Bara i Sverige så går närmare ett hundratal festivaler av stapeln under sommarmånaderna. En festival tjuvstartar till och med på vårens sista vecka och det är Brännbollsyran i Umeå som startar den 30 maj. Förra året tog biljetterna slut så det är dags att bestämma sig. Det är nog till och med dags att titta igenom hela utbudet så att du kan planera din festivalsommar. På vår sajt ger vi dig tips om de bästa svenska festivalerna i sommar. Förhoppningsvis får du en massa härlig inspiration när du läser på sajten. Här kommer några inledande tips som du kan ha med dig.

  • De stora festivalerna hittar du listade på nätet 
  • Tidningarna har inför varje sommar listor över festivaler 
  • Många små festivaler är svåra att hitta, de försvinner i bruset 
  • Fundera över om du vill tälta eller om dessa festivaler går bort 

Några festivaler är nischade 

Det är inte möjligt att vara med på alla festivaler i vårt avlånga land. Alla har artister och musik som dragplåster men det är inte säkert att all musik passar dig. Några festivaler sticker ut med sitt annorlunda utbud. Sweden Rock Festival utanför Sölvesborg är en festival där du med fördel älskar hårdrock för att vara med. Här är det camping och headbanging som gäller. En annan festival som sticker ut med sitt musiktema är Uppsala Reggae Festival. Det är festivalen för de som inte kan åka till Jamaica på semestern. 

Många av de andra festivalerna har samma artister men det betyder inte att de är slätstrukna för det. Det gör det också möjligt för dig att se dina favoriter då det passar dig eller var det passar dig bäst. Summerburst är en sådan festival. Den körs både i Stockholm och Göteborg. Här kan du höra låtarna från gymmet spelas live, det är bara att välja tid och plats. Storsjöyran i Östersund är nästan en institution numera. Mycket pop och mycket svenskt. 

Andra festivaler är för allätare 

Way Out West går i Slottsskogen i Göteborg. Den festivalen är nog den enda anledningen för nollåttor att vallfärda till Sveriges framsida. Här blandas världsstjärnor med helt okända artister. Tre dagar i juni pågår festivalen Lollapalooza i Stockholm. Den här festivalen är för den som inte vill eller orkar flänga runt till flera festivaler. Den speglar ingen speciell genre utan ställer upp med alla möjliga artister av världsklass. Peace & Love i Borlänge återkommer även i sommar med många bra svenska artister 

En verkligt udda festival är Dansbandsveckan i Malung. Kanske är det den mest interaktiva festivalen. Hit reser flera tusen danssugna för att bugga till den svenska dansbandseliten som Barbados och Lasse Stefanz. En motpol till den festivalen får väl Västerås Rockfest anses vara. Hit kommer bland andra Hardcore Superstar. En nostalgitripp bjuder fyra festivaler på, nämligen Vi Som Älskar 90-talet. Festivalen kommer att gå på fyra platser i landet, Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Umeå. Här kan du sjunga med i Barbie Girl då Aqua uppträder. 

Var hittar du alla festivaler 

Ovan är ett axplock av alla härliga festivaler i sommar. Du kan söka på nätet på “sommarfestivaler 2019” men framförallt ska du se vad vi presenterar i festivalväg. Det är klokt att vara ute i tid och boka biljetter då de kan ta slut. Du kan även skanna av de stora biljettförmedlingarna på nätet, de visar ju vilka festivaler de säljer biljetter till. Vill du inte resa så långt för att gå på en musikfestival så har nästan alla städer sin lokala festival.