Öland Roots

Öland Roots är en reggaefestival som lockat många besökare varje sommar sedan starten 2004. På festivalen framträder artister som spelar roots reggae, men det finns utrymme för andra typer av reggae samt inslag av hiphop och soul. Några artister som spelat på Öland Roots är Peps Persson, Kalle Baah, Kultiration, Svenska Akademien och Bunny Wailer. Reggaefestivalen handlar inte enbart om musik, utan det finns en hel del kulturaktiviteter att ta del utav och intressant konst att titta på och fundera över. Biljettalternativen ser ut som följande: 

  • Biljett för alla dagar: 995 – 1695 kronor 
  • Endagsbiljett onsdag: 295 kronor 
  • Endagsbiljett, tors, fre eller lör: 695 kronor 
  • Ungdomsbiljett, alla dagar (12-16 år): 600 kronor 

Festivalprogram 

Öland Roots har till festivalen 2019 bokat in nästan 30 stycken band. På festivalen kommer det spelas musik som är inspirerad av reggae, hiphop, jojk, dancehall och poetiska låttexter. Information om artisterna och spelschemat finns att läsa om på Öland Roots hemsida. Festivalen erbjuder dock så mycket mer än konserter. Det kommer såklart att finnas mat från restaurangen Ogräs Bar & Restaurang som både smakar gott och är snäll mot klimatet, workshops av olika slag och konst i olika färger och former. 

Det är inte bara musiker som är välkomna att uppträda på festivalen. Öland Roots välkomnar talangfulla konstnärer som vill ställa ut konstverk under eventet. Olika år har olika teman och år 2019 är temat att undersöka kontrasterna mellan dag och natt. Det är viktigt att konstverket går i linje med Öland Roots miljöengagemang och konstverket måste huvudsakligen bestå utav återvunna material. De flesta platser inom festivalområdet är tillgängliga för installationer och konstverk. Som tack till dig som vill bidra med din konst bjuds det på festivalbiljett och mat. 

Camping och kulturaktiviteter 

Du som köper biljett för alla dagar får även övernatta på campingen. Det finns plats för ungefär 4000 personer och campingen är placerad mitt i en tallskog nära stranden. Öppettiderna för campingplatsen är från onsdagen den 10 juli klockan 12.00 till festivalens sista dag som är på söndagen klockan 14.00. På campingområdet finns bland annat eldstäder för matlagning, vattenposter med dricksvatten och toaletter, ett chilltält med frukost och cafe och såklart stranden som bjuder in till strandhäng och bad. 

Du som köper endagsbiljett kan inte övernatta på campingen, men är välkomna att vistas där och ta del utav alla spännande kulturaktiviteter och annat kul som tar plats där. För den som vill finns möjligheten att delta i olika workshops och det kommer finnas mycket konst att titta på och förundras över. Scenen Skogsdungen med konserter och aktiviteter finns också på området och alla kulturaktiviteter ingår i biljettpriserna. Du hittar även TROTS Kvinnojour inne på camping området. Tänk på att det inte är tillåtet att campa med något annat än tält. 

Stort engagemang 

Öland Roots välkomnar funktionärer både innan, under och efter festivalen. Alla som anmäler sig till funktionärspass under festivalen är garanterad en plats så länge anmälan är öppen. Funktionärsplatserna före och efter festivalen är begränsade. När det kommer till säkerhet och miljö på Öland Roots ska det aldrig vara långt till närmaste vakt, kvinnojour, campingvärd eller annan typ av personal. Alla deltagare på festivalen ombeds att återvinna allt och återanvända det som går. Grönsakerna i festivalrestaurangen kommer dessutom mestadels från Öland Roots tillsammansodling.