Queens of Pop

De har bestämt sig för att göra avtryck, och genom ett bättre socialt klimat och beteende och samt massor av kärlek är temat för festivalen att göra skillnad. Dessutom vill de skapa en inspirerande och kärleksfull atmosfär med högklassiska musik från både nya och befintliga stjärnor i dagens musik-Sverige. Resultatet blev att arrangera en endags-festival på två av Sveriges vackraste platser, Sofiero slottsträdgård och Botaniska trädgården i Uppsala. Arrangörerna för festivalen är Paraply & Curling det lilla kvalitativa eventbolaget som denna gång samverkar med Live nation, en klassiker inom svenska event 

  • Samhörighet, kärlek och respekt är temat för festivalen 
  • Festivalen har två spelplatser, Sofiero slottsträdgård och Uppsala botaniska trädgård 
  • Enbart kvinnliga artister, både etablerade och helt nya stjärnor 
  • En samproduktion mellan Parapy & Curling och Live Nation 

Är en festival för alla musikälskare,  

Festivalen har ingen åldersgräns men är du under 13 år så skall du ha målsmans sällskap med dig. Allt för att göra festivalerna till en angelägenhet för alla olika åldrar och intressegrupper. Här är det musiken som får ta plats. Läser vi deras introduktion och regler så är det hela tiden en blandning av seriositet och måsten, med upplysningar och generositet. Visst kan du ha med sig picknick och en filt att sitta på, men glöm inte ditt glada leende och att respektera naturen runt omkring. Du får inte ta med dig professionell film- och kamerautrustning och inte heller ett dåligt humör. 

Det är just denna sköna inställning, lagom layed back och generös som gör Queen of Pops till en festival som sticker ut från de övriga festivalerna i Sverige just nu. De tar aktivt ställning mot det dåliga uppträde och de tråkiga händelser som har hänt under och efter olika festivaler. Klart och tydligt ger de exempel på dåligt beteende såsom, verbala påhopp, alkohol i för stora mängder eller försäljning till barn och ungdomar, rasism, sexism, användning av droger och den så viktiga punkten om sociala medier och online aktiviteter som skadar andra. 

Alla dessa aktiviteter och några till är noggrant beskrivna och ger alla ett klart och tydligt straff från festivalarrangörerna. Ut från festivalen och avtagande av festivalpasset, punkt slut. Är beteendet av polisiär art kan det förekomma ingripande av polis. Detta är en stark markering att nu får det vara nog och alla de vanliga härliga musikälskarna måste få ta plats och våga vara närvarande på festivaler utan att behöva fundera på att bli utsatta av någon annan festivaldeltagare. Festivalerna skall tillbaka till musiken och publiken som vill se och lyssna. 

Artister på Queen of Pop 

Ett startfält av allra högsta klass och med både etablerade och erfarna artister som delar scen med härligt energifyllda nykomlingar. Det är inte många festivaler som samlar både världskändisarna Icona Pop och Zara Larsson tillsammans med svenska musikundret Veronica Maggio. Lägg härtill nykomlingen Sarah Klang som sprider sin röst med välbehag över lyssnarna. De internationella gästerna är handplockade och ofta välspelade i P3´s topplistor eller streamade på Spotify och andra liknande kanaler. Vi har några spännande namn att se fram emot. 

Från Norge kommer Alma. Alma är tjejen med neongrönt hår och en attityd som ger mersmak. Hennes röst är grym och vi bara väntar på reaktionerna från publiken. Likadant ser vi fram emot uppträdandet med den portugisiska sångerskan Ryhs. Hon upptäcktes på klassiskt vis av personer som jobbar i närheten av Kelly Clarkson, Jennifer Lopez och Britney Spears. Idag har hon ett antal hitar bakom sig och den senaste i raden blev utsedd till Årets framtida stjärna av Sveriges radio P3. 

Fler spännande namn på line upen 

Janice är den nya rösten inom svensk rythm´n soul scenen. Uttryck som “jag har inte hört något liknande sedan Titiyo skakade om musik Sverige med sin röst och sitt sound” gör det till ett spännande uppträde. LOVA är tjejen med attityd och skinn på näsan i allt hon gör och hon har tagit sig fram genom samma hårda skola som Robin, Icona Pop, Tove Lo och Molly Sandén. 19 år, karismatisk och musiken är enkel och lekfull. Mycket bra musik på alla våra scener utlovas på sommarens festival, Queen of Pop