Summerburst

Summerburst är en av de största och mest populära musikfestivaler vi har i Sverige. Festivalen har anordnats varje sommar sedan 2011. Premiären gick av stapeln under en dag i Stockholm, men året efter utökades festivalens omfattning och den hålls nu på två platser, i Stockholm och Göteborg. Dessutom har organisatören tagit in fler artister efterhand och festivalen sträcker sig därför numera över två dagar på båda platserna. Utan att överdriva är det ett av de största eventen under året – så missa inte din chans att delta!

 

  • Festivalen har en åldersgräns på 18 år. 
  • 2019 spelar över 30 olika artister på festivalen. 
  • På festivalområdet finns allt du behöver – bland annat ständig tillgång till gratis vatten, åt törstiga festivalbesökare. 
  • Biljetter köper du genom Ticketmaster. 
  • Biljetterna är populära – så se till att boka din plats redan idag! 

Housemusikens svenska Mecka 

Summerburst har etablerat sig på kartan som festivalen för de som tycker om elektronisk musik och house. Under festivalens snart åttaåriga historia har några av de största artisterna inom denna musikgenre spelat och underhållit publiken här. Några av de prominenta namn som kan nämnas i sammanhanget är Eric Prydz, Nause, Aviici, David Guetta, Axwell och Ingrosso, Tigerlily, Steve Aoki, och många fler. Det flesta artisterna har dessutom varit återkommande under flera år, så har du någon speciell favorit finns det ofta stor chans att du kan få se dem igen. 

I år är inget undantag, flera av housevärldens största namn kommer så klart till årets Way Out West Vad sägs till exempel om huvudnummer så som Tiësto, Alesso eller Calvin Harris? Eller varför inte se Will Sparks, Annica, Dimitri Vegas & Like Mike, Tinie Tempah, Salvatore Ganacci, Alison Wonderland med flera. Det är en uppställning utan dess like och än en gång levererar Summerburst på artistfronten. Det är helt enkelt det perfekta tillfället att dansa och festa med dina kompisar – dessutom utomhus under den härliga svenska sommaren. 

Det här är det som gäller 

Summerburst är en stor tillställning och för att allt ska fungera och du ska få en så bra upplevelse som möjligt finns det vissa bestämmelser och regler som måste efterföljas. För det första finns det en strikt åldersgräns på 18 år. Detta beror på att det säljs alkohol inne på festivalområdet. Vill du komma in på VIP-området måste du dessutom ha fyllt 20 år. Dessa åldersgränser går tyvärr inte att komma förbi, inte ens om du skulle komma i sällskap av en målsman eller annan vuxen. Bestämmelser existerar för besökarnas egen säkerhet. 

När du går in på festivalområdet kommer du att bli visiterad då vissa typer av föremål inte är tillåtna. Det är till exempel förbjudet att ta med sig egen mat och dryck in på Summerburst. Vissa föremål, så som flaggor, stolar och paraplyer är inte heller välkomna. Vill du fotografera är det helt okej att du använder dig av din mobil eller mindre digitala kameror, det är dock inte tillåtet att ta med sig en systemkamera eller professionell utrustning för ljud- och bildupptagning. 

Sommarens bästa musikupplevelse 

Summerburst har på några få år blivit ett arrangemang som lockar stora publikskaror. Numer är det inte bara de riktigt dedikerade fansen som lockas, det har även blivit en plats för alla som vill ha en rolig upplevelse, umgås med vänner eller skapa nya kontakter. Det spelar ingen roll vem du är – alla över 18 år är välkomna att ha roligt och trivas på Summerburst. Arrangörerna hoppas att gästerna följer reglerna och tar ansvar för festivalmiljön, samt att de lämnar festivalen lyckliga efter en härlig sommarupplevelse.